vasen: Antti Lassila: Ilmastonmuutos, oikea: Markku Lukka: Elämän muotoja

Taidenäyttelyt, -illat ja -vierailut

Kuvataiteet ovat olleet Suomalaisen Klubin kulttuuriohjelmistossa vuosikymmeniä. Siitä kertovat elävällä tavalla klubihuoneiston taideteokset, kuten juhlasalissa Onni Ojan panoraamamaalaus Helsingin kasvusta kylästä kaupungiksi ja Klubin lahjoituksena saama jäljennös Albert Edelfeltin triptyykistä Turun Akatemian vihkiäisistä. Pankkisalissa on Onni Ojan maalaus Kesäpäivä ja Pohjola-kabinetissa Jukka Nopsasen klubillemme maalaama jäljennös isänsä Aarne Nopsasen teoksesta Keskiviikkokerho.

Kulttuuritoimikunta on järjestänyt vuosittain jäsenkunnalle näyttelyvierailuita pääkaupunkiseudun taidemuseoihin. Klubin omien kuvataiteilijoiden yhteisnäyttelyitä on järjestetty kolme kertaa, viimeisin keväällä 2011.

Kuvataiteilijat ovat syksyn 2013 kuluessa päättäneet tiivistää keskinäistä yhteydenpitoaan. Tässä tarkoituksessa haluamme kerätä kattavan yhteystietoluettelon kaikista jäsenistä, jotka ammatikseen tai harrastuksekseen maalaavat, veistävät, piirtävät tai kokoavat kuvateoksia. Jos haluat yhteystietosi tähän luetteloon, lähetä ne kulttuuritoimikunnan kuvataidevastaavalle Antti Virkkuselle antti.virkkunen@tehosampo.fi

Sivuston Tapahtumakalenteriin tulevat kaikki kulttuuritoimikunnan järjestämät kuvataidetapahtumat. Tapahtumakalenterin Näyttelyt-osiossa on tarkoitus julkaista myös tiedot jäsenten yksityisnäyttelyistä. Lähetä siis tiedot omista näyttelyistäsi hyvissä ajoin Antti Virkkuselle.

Tämän sivuston kautta jäsenet voivat myös kertoa omista ideoistaan (esimerkiksi kiinnostavista tapahtumista, artikkeleista, kirjoista tai taiteilijoista) ja tehdä ehdotuksia kuvataidetapahtumien järjestämisestä.

Kuvataiteilijoiden yhteystiedot 14.9.2017

Sture Gripenberg gdes@gdes.fi www.gdes.fi

Rauno Haapala rauno.haapala@elisanet.fi

Seppo Hämäläinen seppo.hamalainen@wippies.com www.seppohamalainen.net

Lasse Kempas lasse@kempas.fi www.kempas.fi

Yrjö Klippi kluklippi@gmail.com

Henrik Lamberg henkkala@gmail.com

Seppo Larste seppo.larste@harmonia.fi

Antti Lassila antti.lassila1@gmail.com

Pauli Leppä-aho pauli.leppaaho@kolumbus.fi

Markku Lukka markku.lukka@quicknet.inet.fi

Reijo Markku reijo.markku@designreform.fi www.designreform.fi

Pentti Mettälä pentti.mettala@kolumbus.fi

Artti Pohjanheimo info@artti.fi www.artti.fi

Heimo Talponen heimo.talponen@gmail.com

Kari Toiviainen aittosaari@gmail.com

Markku Valkonen mtvalkonen@gmail.com

Jarmo Virmavirta jarmo.virmavirta@welho.com

Antti Virkkunen antti.virkkunen@tehosampo.fi www.anttivirkkunen.fi

Jorma Wartiovaara jormawartiovaara@gmail.com

Jorma Yrjö-Koskinen yykoo@kolumbus.fi