Kuva: Anton Ahanen

Kalastus

YLEISTÄ

Kalastus on osa Klubin harrastustoimintaa, ja sen tarkoituksena on ylläpitää perinteistä helsinkiläistä kalastusperinnettä -ja harrastusta.

Kalastusta arvostamme etenkin sen tuomien hyvinvointivaikutusten, sosiaalisuuden, luonnonläheisyyden ja ajoittain sivutuotteena saatavan erinomaisen lähiruoan vuoksi.

Klubi järjestää kalastaville jäsenilleen kalastusaiheisia tapahtumia. Klubilla on järjestetty esimerkiksi perhokalastuksen perusteet -luento, sekä perhokalastuksen alkeiskurssi, joka on pitänyt sisällään kolmiosaisen perhonsidontakurssin, heittoharjoittelua ja opastetun kalastusretken.

Yhteisiä kalastusreissuja tehdään tyypillisesti keväällä, syksyllä ja talvella. Kalastusreissut suuntautuvat pääosin Helsingin- tai lähiseudun alueille, koska haluamme vaalia perinteisiä helsinkiläisiä kalastustusmuotoja ja kalastusharrastusta. Pyrimme kaikessa toiminnassamme toimimaan kestävän kalastuksen periaatteiden mukaan, ja suosimme saaliskaloina etenkin elinvoimaisia paikallisia kalalajeja, jotka ovat mainiointa lähiruokaa. Sellaisten helsinkiläisten kalastusmuotojen osalta, jotka näemme tärkeänä perinteenä, mutta kohdekalojen kanta ei ole elinvoimainen, suosimme urheilukalastusta.

Klubin kalastusreissuilla harjoitetaan monimuotoisesti eri pyyntimenetelmiä, kuten: pilkintää, pohjaongintaa, perhokalastusta, virvelikalastusta ja litkausta.

Keväisin olemme muun muassa:

● Litkanneet silakkaa lauttasaaren sillalla.

● Harrastaneet rennoissa merkeissä siian pohjaongintaa hyvien eväiden ja keskusteluiden lomassa.

● Kalastaneet Vanhankaupunginkoskella särkikaloja ja kuhaa.

Syksyisin reissut ovat olleet tyypillisesti

● Meritaimenen, hauen ja ahvenen perässä lauttasaaren alueella, ja varasuunnitelmana on ollut silakan litkaus, mikäli isommat kalat eivät ole olleet purullaan.

● Syksyisten kylmien ja myrskyisten olosuhteiden johdosta on myös kalastusreissujen jälkeen jouduttu saunomaan yhdessä, ja lauteilla on kuultu toinen toistaan hulppeampia kala(vale)juttuja.

● Vanhankaupunginkoski on ollut myös syksyisin Klubilaisten koskikalastajien kohteena ja siellä on jallitettu niin siikoja kuin meritaimeniakin.

● Syksyisin kisaillaan myös Klubin kalaherruudesta, josta vuosittain voittaja vie kotiin upean kiertopalkinnon.

Talvisin pyrimme järjestämään myös pilkkireissuja lähialueille jäätilanteen salliessa, jotta pahimmat kesäkalastuksen odotuspaineet saadaan purettua johonkin.

Klubin kalareissujen tunnelmia, valokuvia ja kertomuksia jaetaan klubilaisten kesken aktiivisesti jäsenten yksityisessä sosiaalisen median kanavassa, jonne kalastuksesta ja metsästyksestä kiinnostuneilla jäsenillä on mahdollisuus hakea oikeudet.

Mikäli olet kiinnostunut Klubin kalastustoiminnasta, niin voit liittyä Kalastustoiminnan sähköpostituslistalle, niin saat ennakkoon tietoa suunnitelluista retkistä. Samaa kautta voit myös toivoa liittymistä sosiaalisen median yksityiseen ryhmäämme.

Kaikki Klubin kalastustoimintaan liittyvät tiedotteet lähetetään sähköpostitse ja sosiaalisen median kautta.

Yhteystiedot ja sähköpostilistalle liittyminen:

Teemu Nordlund

Kalastustoiminnan vetäjä

kalastus(at)klubi.fi