Toiminta

Klubin tarkoituksena on vaalia suomalaista kulttuuria, suomalaiskansallisia perinteitä ja suomen kieltä koko maassa, antaa jäsenilleen tilaisuus kehittävään keskinäiseen kanssakäymiseen sekä toimia suomalaisuuden hyväksi ylläpitämällä sivistyksellisten, isänmaallisten ja yhteiskunnallisten kysymysten harrastusta.

Klubin ohjelman rungon muodostavat kuukausikokoukset, ministerilounaat, teemaillat, erilaiset juhlat, lukuisat erilaiset harrastukset sekä laaja kirjo kulttuuritoimintaa kuten kuvataidetta, kuoro ja orkesteri.

Kuukausikokoukset ovat ohjelmallisia iltatilaisuuksia. Ministerilounastilaisuuksiin klubilaiset voivat osallistua vieraineen. Molemmissa tilaisuuksissa esitelmöitsijävieraat ovat valtakuntamme eturivin asiantuntijoita, miehiä ja naisia.

Osallistujamääriltään suosituimpia teemailtoja ovat kirjaillat. Niissä kirjailijat esittelevät teoksiaan ja ovat lukijoidensa kuultavina. Näihin tilaisuuksiin voivat osallistua myös puolisot.

Muita teemailtoja ovat ulkopolitiikan, EU:n, historian, oikeuspolitiikan, lääketieteen, ilmailun, sotilaspolitiikan, talouspolitiikan, teknologian ja tieteen illat. Vaikka iltojen teemat keskittyvät alan erityiskysymyksiin, ne ovat kuitenkin yleisesti kiinnostavia, ja kuulijoina on runsaasti myös muiden alojen klubilaisia.

Klubin perinteisiä juhlia ovat tasavuosia täyttäneiden jäsenten kunniaksi järjestettävä merkkipäiväilta, talven taittamisjuhla, rapujuhla elokuussa, veteraani- ja maanpuolustusilta, itsenäisyyspäiväjuhla, vappujuhla, jazz-ilta, erilaiset gourmeé-illat ym. Veneretki kesäkuun alkupuolella päättää vuotuisen ohjelmatarjonnan kesätauon ajaksi.

Klubilla on sekä klubitiloissa että niiden ulkopuolella tapahtuvaa harrastustoimintaa lähes jokaisen makuun.Biljardia on pelattu jo vuodesta 1893.Muita harrastuksia ovat bridge, digikamera- ja luontokuvaus, gastronomia, golf, kalastus keilailu, kelloharrastus, maanpuolustus ja ammunta, moottoripyöräily ja -urheilu, metsästys, seniorijumppa, sikariharrastus, skruuvi, tennis, veneily ja vironharrastus.Uusia harrasteita käynnistetään, mikäli klubilta löytyy siihen aktiivisia harrastajia.

Klubin suuria menestyksiä ovat sen kuoro ja orkesterit. Ne viihdyttävät kuulijoita Klubin eri tilaisuuksissa. Kuoro antaa vuosittain lukuisia konsertteja myös Klubin ulkopuolella aina ulkomaita myöten. Hyvillä lauluäänillä on aina kysyntää kuorossa.

Klubin laaja ohjelmatarjonta ja muu toiminta toteutuvat sen ansiosta, että klubilaiset ovat eri alojen osaajia. Vapaaehtoisena harrastuksenaan he toimivat tilaisuuksien järjestäjinä ja esiintyjinä.