Kuva: Pixabay/Pexels

Golf

Golf

Klubin golfjaoksen toiminta 2023

Klubin piirissä on pelattu golfia jo yli viisikymmentä vuotta. Golf on kerännyt paljon harrastajia ja varsinkin pandemian aikana harrastajamäärät ovat kasvaneet. Harrastajamäärä on parhaimmillaan ollut kolmatta sataa.

Golfjaos järjestää tänä vuonna jo traditionaalisen Talvigolfin, jossa kilpaillaan kerhon sisäpelimestaruudesta kaksihenkisin joukkuein. Kesän aikana tärkein tapahtuma on klubin golfmestaruuskilpailu, Pohjolan Malja. Muita kesän tapahtumia ovat jo viime kaudella sovitut ottelut GolfGillarna kanssa. YT-klubien kanssa on myös osallistuttu kilpailuihin.

Muuta toimintaa ovat olleet ulkomaanpelimatkat, joita on järjestetty eripuolille Eurooppaa laadukkaisiin golfkohteisiin kuten Irlantiin, Tsekkeihin, Itävaltaan, Saksaan, Italiaan ja Bulgariaan. Seuraavasta matkasta, aikataulusta ja sen kohteesta otetaan ehdotuksia vastaan.

Vuoden 2023 peliaikataulut

Tulevat tapahtumat:

Talvigolf Klubilla 31.3.2023 klo 17:00 alkaen / Tulokset

Osaottelu GG – HSK 8.6.2023 klo 09:00 alkaen, ERG

Osaottelu HSK – GG 13.7.2023 klo 09:00 alkaen, EGS

YT-kerhojen SM päivämäärä auki, Mikkeli

Pohjolan Malja 2.8.2023 7:30 alkaen, HGK Tali

  • Vuoden 2023 Pohjolan Malja oli siis 52. järjestyksessään. Kisaan oli ilmoittautunut yhteensä 40 urhoollista, luonnonvoimia ja kenttää vastaan. Sade oli piiskannut kenttää sen verran, ettei autojen käyttöä sallittu ja tämä aiheutti muutaman poisjäännin.
  • Kisa vietiin läpi hyvässä hengessä ja mainion sponsorin, Foibekartanon tukemana. Foibekartano vastasi aamukahvista, lounaasta, tarvikekassista, palkintona jaetuista palloista sekä shampanjasta voittajille. Kiitos myös OnGolfille arvontapalkintojen sponsoroinnista.
  • Pohjolan Maljan voitti Kalle Korhonen (A-sarja)
  • B-sarjan (>18 hcp) voitti Timo Lemola
  • Veteraanisarjan voitti Jukka Tapiovaara
  • Suomalaisen klubin golfmestari on Markus Päiviö (scratch)
  • Palkintojen jaon jälkeen oli pientä spekulointia pisteiden laskusta, mutta nämä saatiin järjestykseen ja toivottavasti kaikki poistuivat tilaisuudesta tyytyväisenä.
  • Erityismaininta vielä sissillemme, Jaakko Eklundille, joka autokiellosta huolimatta latasi vanhan sähkökärrynsä akun ja lähti kiertämään kisan kävellen!
  • Tulokset

Kilpailuista ja tapahtumista laitetaan klubin sivuille tarkempaa tietoa kevään lähestyessä.