Skruuvi

Olli Meretoja Klubin skruuvimestari

Pelikauden 2021-2022 aikana pelattiin yhteensä 7 kk-kilpailua, kun sekä joulu- että tammikuu jäivät koronan vuoksi vaille kilpailuja. Kunkin pelaajan viiden parhaan pelituloksen keskiarvo määritti hänen sijoituksensa lopputuloksissa. Kilpailuissa oli neljästi 16 ja kolmasti 12 pelaajaa, jolloin pelattiin vastaavasti 30 tai 22 jakoa (1 alkupeli ja 1 kotka per sitsi). Pisteet laskettiin samoilla korteilla pelatun jaon sijoituspisteinä seuraavasti:

16 pelaajaa 12 pelaajaa
Jaon paras tulos 6 4
Jaon 2. paras 4 2
Jaon 3. paras 2 0
Jaon 4. paras 0 -
Maksimipisteet = 100% 180 88

Yksittäisten kk-skruuvien kolme parasta pelaajaa olivat

Syyskuu Enäjärvi - Hattunen - H Koivisto/Meretoja
Lokakuu Meretoja - Soisalon-Soininen - H Koivisto
Marraskuu Holttinen - P Koivisto - Jänne
Helmikuu Karvonen - Isomeri/Meretoja
Maaliskuu Isomeri - Karvonen - Meretoja
Huhtikuu Mehtonen - Erkkilä - Soisalon-Soininen
Toukokuu Mehtonen-Hiltunen/Karvonen/Meretoja

Ennen viimeistä kk-kisaa Meretoja oli johdossa, mutta haastajat olivat lähellä. Esim. Karvosen heikoin tulos oli ”vain” 36,7% ja jos hän olisi saavuttanut toukokuussa 58,9% ja Meretoja ei olisi parantanut omaa heikointa 50,0% tulostaan, Karvonen olisi voittanut Klubin mestaruuden. Nyt molemmat pelaajat jakoivat toukokuun toisen sijan tuloksella 56,7%.

Kokonaiskilpailussa Olli Meretoja saavutti parhaan viiden tuloksensa keskiarvon, 58,7%.
Toiseksi tuli Jaakko Karvonen 56,9% ja kolmanneksi Heikki Koivisto 55,1%.
Seuraavat kolme sijaa saavuttivat Pellervo Erkkilä, Eljas Soisalon-Soininen ja Juhani Isomeri.

Lämpimät onnittelut kaikille pelaajille!

Ensi kaudelle toivotaan lisää pelaajia jokaiseen kuukausikisaan. Mauri Hattunen on tuloksia kirjatessaan havainnut, että uudehkojen pelaajien riveistä on nousemassa ainakin 6-8 potentiaalisesti erittäin lupaavaa voittajakandidaattia. Tämä on upeaa skruuvin kehitystä Klubilla ja maassamme!

Nautinnollista kesää kaikille!

YTSM-kilpailuissa helsinkiläistä ylivoimaa

Lappeenrannassa pelattiin 16 skruuvarin voimin 19.3.2022 yhteistoimintaklubien SM-skruuvi. Kisat käytiin korttien käsijaoilla ja tulokset laskettiin raakapisteiden mukaisesti. Jännittävän kilpailun vopitti ylivoimaisesti Jaakko Koponen. Hopealle tuli Jaakko Karvonen ja pronssimitalin jakoivat Juhani Isomeri ja Eljas Soisalon-Soininen – kaikki klubiveljiämme. Viides sija meni Lappeenrantaan Niko Purhoselle ja kuudes Kuopioon Jyrki Laukkaselle.

Voittajan pisteet olivat peräti 520, kun muiden mitalistien pisteet olivat 246, 243 ja 243. Seuraaviin sijoihin oli jälleen huikea matka, kun Niko keräsi 147 ja Jyrki 15 pistettä. Muille pelaajille kertyikin sitten vain miinuspisteitä urheasta kilpailusta huolimatta.

Kevään 2022 ohjelma

Kuukausiskruuveja on nyt pelattu viisi kertaa, koska joulukuussa yksi pelaaja sairastui koronaan ja tammikuun kisaa ei voitu yleisen pandemiatilanteen vuoksi pelata. Loppukevään kilpailupäivät ovat 20.4. sekä 18.5. klo 14 yläkellarissa.

Skruuvin harrastajien määrä on jatkuvassa kasvussa, mutta koronapandemia rajoitti suuresti aktiivista pelitoimintaa vuonna 2021.

SKRUUVIN KÄSIKIRJA

HANDBOOK SKRUUVI

.Skruuvin pikaopas

Skruuviopas

Arkkiatri skruuvaamassa

Skruuvin vuosikertomus 2021

Skruuvin vuosikertomus 2019

Skruuvin vuosikertomus 2018

Skruuvin vuosikertomus 2017

Skruuvin vuosikertomus 2014

Skruuvin vuosikertomus 2013