Metsästys

Metsästystä on harrastettu klubilaisten keskuudessa aivan ensimmäisistä vuosista lähtien. Vuonna 1907 jäsenemme perustivat maamme ensimmäisiin riistanhoitoyhdistyksiin kuuluvan Ansalan metsänhoitoyhdistyksen, jonka nimi muutettiin1920 Ansalaiset ry:ksi. Sen ensimmäiset jäsenet olivat Klubimme sekä samalla maamme talouselämän ja monien muiden alojen johtavia henkilöitä. Jäsenet olivat eri-ikäisiä, mutta heitä kaikkia yhdisti suomenmielisyys. Seuralla oli oma metsästysmajansa Lopella senaattori H.G. Paloheimon mailla. Kun seura aikanaan 1955 lopetti toimintansa, siinä oli ollut mukana 71 klubilaista metsästäjää.

Metsästysinnostus jatkuu edelleen. Vuosittain joukko harrastajia osallistuu jänisjahtiin Kytäjän kartanon mailla sekä tekee retkiä Karjalaan, Baltiaan, Puolaan ja muuallekin sikoja, kauriita tai karhuja metsästämään. Jänisjahteja on viimeaikoina järjestetty mm. Lohjalla ja Nummelassa.

Muutamana viime vuonna olemme saaneet kutsun myös Valkealaan hirvenmetsästykseen, johon etusija osallistumiselle on pyritty antamaan metsästäjille, joille hirvenmetsästykseen muuten on hankala päästä.
Vuodenvaihteeseen kuuluu myös fasaanijahti kanakoirajahtina jossain päin Eteläistä Suomea.

Ampumaharrastustoimikunta järjestää haulikkoammuntoja keväällä ja syksyllä. Jäsenillä on myös mahdollisuus suorittaa syksyisin ennen hirvenmetsästyksen alkua hirvikoe.

Verkossa on myös ammuntaan, metsästykseen ja kalastukseen keskittyvä suljettu Facebook-ryhmä (HC-Klubi, eli Hunting Club), johon voi hakea jäsenyyttä.

Metsästysharrastusta johtivat aikaisimmin Erkki Ikonen, Eino Papinniemi, Pertti Calonius, Seppo Ylppö, Rainer Wulff ja Hannu Vaahtio. Nykyään tehtävää hoitaa Janne Koivuniemi metsastys@klubi.fi.