Ajankohtaista

Kevään 2023 poikkeusaikataulut

  • Kiirastorstaina 6.4.2023 klubi suljetaan kello 15:00 ja avataan pääsisäisen jälkeen tiistaina 11.4.2023 kello 11:00

  • Vappupäivänä maanantaina 1.5.2023 vappulounas, katso ilmoittautuminen klubin ohjelmakalenterin kautta

  • Helatorstai 18.5.2023 klubi suljettu

  • Torstaina 1.6.2023 klubi sulkeutuu kesätauolle ja avataan uutispuurolla maanantaina 14.8.2023 kello 11:00

  • Klubin veneretki perjantaina 2.6.2023 kello 10:00, katso ilmoittautuminen klubin ohjelmakalenterin kautta

Tiedote 22.02.2022

Klubilla noudatetaan Uudenmaan läänin ja Helsingin alueella noudatettavia rajoituksia eli ravintolan anniskelu päättyy viimeistään kello 23:00 ja aukiolo päättyy viimeistään 24:00. Tilarajoitus 75 % on edelleen voimassa helmikuun loppuun. Koronapassia ei vaadita.

Kuvia Klubin remontista

Klubin remontti valmistui syksyllä 2021. Katso kuvia täältä

Tiedote 5.3.2021

Teemailtoja aletaan järjestää etätoteutuksella. Lisää tietoja ohjelmasta ja ohjeita osallistumiseen saat viikkokirjeistä.

Johtokunta päätti tänään pitämässään kokouksessa sulkea myös Klubin, koska Klubiravintola joutuu laittamaan ovensa kiinni viranomaisten päätösten mukaisesti. Sulkeminen koskee kaikkia ravintolatiloja ja jäsenten kokoontumistiloja mukaan lukien yläkellari. Sulkeminen on voimassa 28.3. asti tai niin pitkään kuin viranomaiset vaativat.

Toiminnanjohtaja ja sihteeri ovat pääsääntöisesti etätöissä. Molemmat ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla.

Tiedote 22.2.2021

Klubin koronatyöryhmää on konsultoitu aukioloaikoja suunniteltaessa. Aluehallintovirasto on nyt rajoittanut Uudenmaan kokoontumisten enimmäishenkilömääräksi 6 henkilöä, mikä on johtanut meidätkin rajoittamaan Klubin toimintaa myös maaliskuussa. Klubi ja ravintola ovat jäsenten käytössä niissä puitteissa kuin nyt pystytään järjestämään. Kevään ohjelman suunnittelua jatketaan normaalisti, mutta toimitaan toki viranomaisohjeistusten mukaisesti. Tässä osiossa ja viikkokirjeissä tiedotetaan jatkuvasti, kuinka Klubi ja sen tilat ovat auki.

Kevätkokous on siirretty toukokuulle.

Tiedote 6.10.2020

Klubin koronatyöryhmä kokoontui maanantaina 5.10.2020 ja keskusteli tämän hetken tilanteesta.

Klubi on säästynyt koronaongelmilta ja tilanne halutaan pitää edelleen samana. Pääkaupunkiseudun tilanne on heikkenemässä ja Klubilla halutaan toimia vastuullisesti sekä tehdä oma osamme, että täällä olisi edelleen turvallista käydä.

Salin tilaisuuksien enimmäisosallistujamäärä on tästä eteen päin 50. Kaikkiin tilaisuuksiin on ilmoittauduttava etukäteen Klubin nettisivujen kautta. Iltapäivämatineoissa on ollut hyvin väljää, joten ystävät voi taas tästä eteenpäin kutsua mukaan avecien lisäksi. Uusi 50 hengen tilarajoitus toki on voimassa. Harrasteryhmät voivat toimia, kunhan varautumistoimet ovat käytössä (turvaväli, maskit/visiirit). Yhteiskunnassa annetut ohjeet ovat myös meillä voimassa (ks. tarkemmin täältä). Maskien käyttöä suositellaan silloin, kun riittäviä turvavälejä ei voi noudattaa.

Tiedote 23.8.2020

Johtokunta on viime torstain kokouksessaan käsitellyt pandemiatilanteen vuoksi annettavaa ohjeistusta. Se käytti hyödykseen Klubin lääkärijäsenten vahvistamaa työryhmää, joka evästi johtokuntaa ohjeistuksen laatimisessa. Ohjeistuksen ajatus on, että noudatetaan viranomaisten antamia suosituksia ottaen huomioon Klubin vakiokävijöiden korkeampi keski-ikä. Klubiravintola vastaa oman toimintansa ja sen hallinnassa olevan alueen ohjeistuksesta. Ohje löytyy täältä.

Tiedote 18.8.2020

Klubi aukesi eilen uutispuurolla, jota oli nauttimassa hyvä joukko Klubin jäseniä. Ravintola on väljentänyt tilat siten, että turvaetäisyydet toimivat. Baarissa oleskelua ei suositella, vaan siirrytään suoraan tilaisuuteen varattuun tilaan tai jäsenalueille. Klubiravintola on tiedottanut suoraan jäsenille lähetetyssä kirjeessä Klubiravintolan menettelyistä tarkemmin.

Jäsenille on varattu kasvomaskeja Klubilla käytettäväksi ja käsidesiautomaatit löytyvät joka kerroksesta. Lisäksi eri puolilla Klubin tiloja on pumppuannostelijoita, jotta käsien desinfiointi onnistuu mahdollisimman vaivattomasti. Yskimishygieniasta ja muusta ohjeistuksesta muistutetaan ohjekylteillä. Klubilla käyvien jäsenten nimet otetaan joko ilmoittautumislistoilta tai pyydetään kirjoittamaan ne vieraskirjaan. Näin saadaan tieto kulkemaan mahdollisessa altistumistapauksessa. Sairaana tai flunssaoireisena ei Klubille saa tulla. Klubimestarit valvovat ja ohjaavat tilannetta.

Klubin lääkärijäsenillä vahvistettu koronaryhmä on kokoontunut ja johtokunta päivittää tältä ryhmältä saamiensa evästysten perusteella varautumisohjeistuksen ensi torstain kokouksessaan.

Tiedote 7.8.2020

Klubi aukeaa 17.8. perinteiseen tapaan uutispuurolla. Harrasteiden aloitus lykätään syyskuulle. Johtokunta ohjeistaa syksyn toimintatavat 20.8. kokouksessaan.

Tiedote 26.5.2020

Tämän päivän virtuaalimatinea on julkaistu. Klubin jäsen, pianotaiteilija Risto Lauriala soittaa Robert Schumannin ”Sinfoniset etydit” opus 13. Matinean pituus on n. 25 minuuttia. Matinean kuvaajana toimii Juuso Koski, äänittäjänä Essi Vakkila ja isäntänä Aarno Cronvall.

Tiedote 22.5.2020

Klubin johtokunta teki kokouksessaan 20.5. linjauksen, että yläkellari pysyy suljettuna tämän kesän ajan
Keväisiä säveliä, schlagereita ja serenadeja. ILTAPÄIVÄMATINEA NETISSÄ! Tiistaina 19.5. klo 15.00 Esiintyjinä Ville Salonen, tenori ja Jonas Rannila, piano. Matinean pituus on n. 25 minuuttia. Matinean kuvaajana toimii Juuso Koski, äänittäjänä Essi Vakkila ja isäntänä Aarno Cronvall.

Ensi viikolla on vuorossa Risto Lauriala.

Tiedote 12.5.2020

Tänään matineassa esiintyvät Sanna Iljin, sopraano / pianisti sekä Aleksei Zaitsev, pianisti. He esittävät mm. R Straussin, Chopinin ja Puccinin musiikkia. Isäntänä Aarno Cronvall. Kuvaus Juuso Koski ja äänitarkkailijana Essi Vakkila.

Risto Laurialan matinea siirtyy 26.5. esitettäväksi.

Tiedote 6.5.2020

Iltapäivämatinea tiistaina 12.5. klo 15.
Viikon taiteilijana pianotaiteilija Risto Lauriala.

Tiedote 5.5.2020

Toinen iltapäivämatinea on julkaistu videona. Reino Pöyhiä soittaa valsseja, matinean isäntänä Aarno Cronvall jututtaa.

Tiedote 28.4.2020

Virtuaaliklubi on avattu ja ensimmäinen iltapäivämatinea julkaistu videona. Jaso Sasaki soittaa, Aarno Cronvall isäntänä.

Tiedote 23.4.2020

Klubi on suljettu 31.5. asti ja jää sitten normaalikäytännön mukaiselle kesätauolle. Myös veneretki on peruttu. Suunnitelman mukaan Klubi avaa uutispuurolla maanantaina 17.8. Yläkellarin harrastustilat avataan jäsenten käyttöön sitten kun meitä sitovat kokoontumisrajoitteet sen sallivat.

Tiedote 21.4.2020

Viikkokirjeessä kerrottiin, että tänään aloitetaan Klubilla tallennettujen esitysten sarja. Teknisten haasteiden vuoksi se ei nyt onnistunut, mutta asiaan palataan ensi viikolla.

Tiedote 20.3.2020

Klubin puheenjohtajan kirje yhteisöllisyydestä koronapandemian aikana. Lue viesti dokumenttina tästä.

Arvoisat klubiveljet,

Valitettavasti myös me suomalaiset olemme joutuneet tämän koronaviruksen iskun kohteeksi. Valtioneuvoston päätöksiin vedoten haluamme myös Klubina toimia vastuumme tuntien niin jäsenistöämme kuin ympäristöämme kohtaan. Johtokunta on tehnyt päätöksen sulkea Klubin ravintola sekä peruuttanut kaikki ohjelmatoiminnat tässä vaiheessa ainakin 30.4.2020 saakka. Myös Klubin toimisto on suljettu ja toiminnanjohtaja sekä sihteeri työskentelevät etänä. Heidät tavoittaa sähköpostitse ja puhelimitse. Helsingin Suomalainen Klubi avataan välittömästi, kun se on turvallista, mahdollista ja määräykset sen sallivat. Edellä mainituista syistä johtuen myös Klubin kevätkokous on jouduttu siirtämään. Etsimme uutta ajankohtaa ja tapaa, miten se voidaan järjestää. Toivomme klubiveljiltä ymmärrystä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Kannustan noudattamaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön vetoomusta: ”Kun meille sanotaan, että ottakaa fyysistä etäisyyttä, niin otetaan myös henkistä läheisyyttä. Nyt tarvitaan sellaista ajattelua, että minä en ole tässä yksin vaan me olemme joukolla. Toinen toistaan tukemassa.” Haluan tukea Sinua klubiveljeni, joka koet tarvitsevasi apua ja tukea sekä klubiveljeni Sinua, joka koet pystyväsi antamaan tukea ja apua sitä tarvitseville. Me yhdessä olemme Helsingin Suomalainen Klubi. Olkaa rohkeasti yhteydessä toinen toisiinne. Muistutan tässä yhteydessä myös kummiuden merkityksestä. Muistakaa myös pitää huolta läheisistänne. Ei siis jätetä ketään yksin huoliensa ja murheidensa kanssa!

Seuratkaa Helsingin Suomalaisen Klubin uutisointia osoitteessa www.klubi.fi ja huolehtikaa myös siitä, että tieto kulkee niille veljille, joilla ei ole internetyhteyttä.

Kärsivällisyyttä ja positiivista mieltä. Tämäkin vihollinen voitetaan.

Matti Viljanen

Klubin puheenjohtaja

Tiedote 19.3.2020

Johtokunta on tänään jatkanut Klubin sulkemisaikaa ainakin 30.4. saakka. Uudesta avaamisajasta ilmoitetaan hyvissä ajoin.

Tiedote 17.3.2020

Klubin 5. – 7. kerroksen kokoontumistilat sekä Klubiravintola suljetaan Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti tänään tiistaina 17.3.2020 klo 15.00 toistaiseksi, mutta vähintään 30.4. saakka.

Yläkellarin tiloihin pääsee noutamaan soittimia ja muita omia tavaroitaan kulkuavaimella vielä tämän viikon ajan (sunnuntai-iltaan 22.3. saakka), jonka jälkeen tilaan pääsee vain Klubin henkilökunnan kanssa erikseen sopimalla.

Klubin toimisto on suljettu. Toiminnanjohtaja ja sihteeri ovat pääsääntöisesti etätöissä.
Molemmat ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla.

Tiedote 16.3.2020.

Lehden painoaikataulun vuoksi tänään ilmestyvän Klubilehden ohjelmatiedoissa ei ole miltään osin voitu huomioida koronaviruksen aiheuttamia muutoksia klubin ohjelmassa. Sen vuoksi painetun ohjelmalehtisen tiedot eivät ole ajan tasalla.

Kaikki ohjelmatiedot on syytä tarkistaa Klubin verkkosivulta www.klubi.fi

Päätoimittaja

Tiedote 12.3.2020

Koronavirusriskin vuoksi Klubin isot tilaisuudet, joihin odotetaan yli 100 henkeä, perutaan tai siirretään toistaiseksi viruksen mahdollisen leviämisen ehkäisemiseksi. Tällä hetkellä se koskee tilaisuuksia seuraavasti:

Klubin kevätkokous 19.3.2020 siirretään ja kutsutaan kokoon myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Vuoden 2019 talousraportointi ladataan jäsensivuille tutustuttavaksi.

Klubi-ilta 31.3.2020 perutaan.

Tiedote 11.3.2020

Ohje koronaviruksen mahdollisten vaikutusten torjumiseksi Suomalaisella Klubilla. Lue ohje tästä.