Klubi varautuu koronaviruksen johdosta

Tiedote 7.8.2020

Klubi aukeaa 17.8. perinteiseen tapaan uutispuurolla. Harrasteiden aloitus lykätään syyskuulle. Johtokunta ohjeistaa syksyn toimintatavat 20.8. kokouksessaan.

Tiedote 26.5.2020

Tämän päivän virtuaalimatinea on julkaistu. Klubin jäsen, pianotaiteilija Risto Lauriala soittaa Robert Schumannin ”Sinfoniset etydit” opus 13. Matinean pituus on n. 25 minuuttia. Matinean kuvaajana toimii Juuso Koski, äänittäjänä Essi Vakkila ja isäntänä Aarno Cronvall. Video löytyy täältä.

Tiedote 22.5.2020
Klubin johtokunta teki kokouksessaan 20.5. linjauksen, että yläkellari pysyy suljettuna tämän kesän ajan
Keväisiä säveliä, schlagereita ja serenadeja. ILTAPÄIVÄMATINEA NETISSÄ! Tiistaina 19.5. klo 15.00 Esiintyjinä Ville Salonen, tenori ja Jonas Rannila, piano. Matinean pituus on n. 25 minuuttia. Matinean kuvaajana toimii Juuso Koski, äänittäjänä Essi Vakkila ja isäntänä Aarno Cronvall. Video löytyy täältä.

Ensi viikolla on vuorossa Risto Lauriala.


Tiedote 12.5.2020

Tänään matineassa esiintyvät Sanna Iljin, sopraano / pianisti sekä Aleksei Zaitsev, pianisti. He esittävät mm. R Straussin, Chopinin ja Puccinin musiikkia. Isäntänä Aarno Cronvall. Kuvaus Juuso Koski ja äänitarkkailijana Essi Vakkila. Video löytyy täältä.

Risto Laurialan matinea siirtyy 26.5. esitettäväksi.

Tiedote 6.5.2020

Iltapäivämatinea tiistaina 12.5. klo 15.
Viikon taiteilijana pianotaiteilija Risto Lauriala.

Tiedote 5.5.2020

Toinen iltapäivämatinea on julkaistu videona. Reino Pöyhiä soittaa valsseja, matinean isäntänä Aarno Cronvall jututtaa. Käy katsomassa tämä video.

Tiedote 28.4.2020

Virtuaaliklubi on avattu ja ensimmäinen iltapäivämatinea julkaistu videona. Jaso Sasaki soittaa, Aarno Cronvall isäntänä. Käy katsomassa tämä video (paina edellisen tekstin linkkiä).

Tiedote 23.4.2020

Klubi on suljettu 31.5. asti ja jää sitten normaalikäytännön mukaiselle kesätauolle. Myös veneretki on peruttu. Suunnitelman mukaan Klubi avaa uutispuurolla maanantaina 17.8. Yläkellarin harrastustilat avataan jäsenten käyttöön sitten kun meitä sitovat kokoontumisrajoitteet sen sallivat.

Tiedote 21.4.2020

Viikkokirjeessä kerrottiin, että tänään aloitetaan Klubilla tallennettujen esitysten sarja. Teknisten haasteiden vuoksi se ei nyt onnistunut, mutta asiaan palataan ensi viikolla.

Tiedote 20.3.2020

Klubin puheenjohtajan kirje yhteisöllisyydestä koronapandemian aikana. Lue viesti dokumenttina tästä.

Arvoisat klubiveljet,

Valitettavasti myös me suomalaiset olemme joutuneet tämän koronaviruksen iskun kohteeksi. Valtioneuvoston päätöksiin vedoten haluamme myös Klubina toimia vastuumme tuntien niin jäsenistöämme kuin ympäristöämme kohtaan. Johtokunta on tehnyt päätöksen sulkea Klubin ravintola sekä peruuttanut kaikki ohjelmatoiminnat tässä vaiheessa ainakin 30.4.2020 saakka. Myös Klubin toimisto on suljettu ja toiminnanjohtaja sekä sihteeri työskentelevät etänä. Heidät tavoittaa sähköpostitse ja puhelimitse. Helsingin Suomalainen Klubi avataan välittömästi, kun se on turvallista, mahdollista ja määräykset sen sallivat. Edellä mainituista syistä johtuen myös Klubin kevätkokous on jouduttu siirtämään. Etsimme uutta ajankohtaa ja tapaa, miten se voidaan järjestää. Toivomme klubiveljiltä ymmärrystä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Kannustan noudattamaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön vetoomusta: ”Kun meille sanotaan, että ottakaa fyysistä etäisyyttä, niin otetaan myös henkistä läheisyyttä. Nyt tarvitaan sellaista ajattelua, että minä en ole tässä yksin vaan me olemme joukolla. Toinen toistaan tukemassa.” Haluan tukea Sinua klubiveljeni, joka koet tarvitsevasi apua ja tukea sekä klubiveljeni Sinua, joka koet pystyväsi antamaan tukea ja apua sitä tarvitseville. Me yhdessä olemme Helsingin Suomalainen Klubi. Olkaa rohkeasti yhteydessä toinen toisiinne. Muistutan tässä yhteydessä myös kummiuden merkityksestä. Muistakaa myös pitää huolta läheisistänne. Ei siis jätetä ketään yksin huoliensa ja murheidensa kanssa!

Seuratkaa Helsingin Suomalaisen Klubin uutisointia osoitteessa www.klubi.fi ja huolehtikaa myös siitä, että tieto kulkee niille veljille, joilla ei ole internetyhteyttä.

Kärsivällisyyttä ja positiivista mieltä. Tämäkin vihollinen voitetaan.

Matti Viljanen

Klubin puheenjohtaja

Tiedote 19.3.2020

Johtokunta on tänään jatkanut Klubin sulkemisaikaa ainakin 30.4. saakka. Uudesta avaamisajasta ilmoitetaan hyvissä ajoin.

Tiedote 17.3.2020

Klubin 5. – 7. kerroksen kokoontumistilat sekä Klubiravintola suljetaan Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti tänään tiistaina 17.3.2020 klo 15.00 toistaiseksi, mutta vähintään 30.4. saakka.

Yläkellarin tiloihin pääsee noutamaan soittimia ja muita omia tavaroitaan kulkuavaimella vielä tämän viikon ajan (sunnuntai-iltaan 22.3. saakka), jonka jälkeen tilaan pääsee vain Klubin henkilökunnan kanssa erikseen sopimalla.

Klubin toimisto on suljettu. Toiminnanjohtaja ja sihteeri ovat pääsääntöisesti etätöissä.
Molemmat ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla.

Tiedote 16.3.2020.

Lehden painoaikataulun vuoksi tänään ilmestyvän Klubilehden ohjelmatiedoissa ei ole miltään osin voitu huomioida koronaviruksen aiheuttamia muutoksia klubin ohjelmassa. Sen vuoksi painetun ohjelmalehtisen tiedot eivät ole ajan tasalla.

Kaikki ohjelmatiedot on syytä tarkistaa Klubin verkkosivulta www.klubi.fi

Päätoimittaja

Tiedote 12.3.2020

Koronavirusriskin vuoksi Klubin isot tilaisuudet, joihin odotetaan yli 100 henkeä, perutaan tai siirretään toistaiseksi viruksen mahdollisen leviämisen ehkäisemiseksi. Tällä hetkellä se koskee tilaisuuksia seuraavasti:

Klubin kevätkokous 19.3.2020 siirretään ja kutsutaan kokoon myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Vuoden 2019 talousraportointi ladataan jäsensivuille tutustuttavaksi.

Klubi-ilta 31.3.2020 perutaan.

Tiedote 11.3.2020

Ohje koronaviruksen mahdollisten vaikutusten torjumiseksi Suomalaisella Klubilla. Lue ohje tästä.