Ruokakulttuurirahaston tunnustuspalkinto

Klubimme Säätiön yhteydessä toimivan Suomalaisen Ruokakulttuurirahaston myöntämä ensimmäinen tunnustuspalkinto luovutettiin 11. helmikuuta kotitalousopettaja Anna-Maija Tantulle. Palkinnon arvo on 10.000 euroa ja se myönnettiin Tantulle hänen elämäntyöstään suomalaisen ruokakulttuurin edistämisessä.

Toimittajana Tanttu on monille tuttu erityisesti Gloria -lehdestä. Tanttu on kirjoittanut vaikuttavan määrän keittokirjoja, jotka ovat pureutuneet suomalaisen ruokakulttuurin ytimeen punaisen langan ollessa suomalaisen makumaailman esittely. Oman teoksensa ovat saaneet monet vedenantimet: lohi, silakka ja ravut. Tantun tuotantoa on jo 1970-luvulta alkaen ilmestynyt myös kansainväliselle lukijakunnalle mm. englanniksi ja saksaksi.

”Tanttu on ollut näkyvä hahmo siellä, missä suomalainen ruokakulttuuri on ollut esillä niin Suomessa kuin maailmallakin. Hän on ollut mm. Bocuse d’Or –kilpailun tuomarina", sanoo valinnan tehneen rahaston hoitokunnan jäsen, ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä palkinnon perusteista.

Päätöksen palkinnon saajasta on tehnyt Suomalaisen Klubin säätiön hallitus Suomalaisen ruokakulttuurirahaston hoitokunnan esityksestä. Hoitokunnan jäsenet ovat Helsingin yliopiston professori Johanna Mäkelä, ravintoloitsija Pekka Terävä, Suomalaisen klubin säätiön edustaja Jarmo Pekkala ja toimitusjohtaja Ari Larnemaa.

Rahaston alkupääoman on lahjoittanut edesmennyt klubiveljemme, tunnettu gastronomi Heikki Tavela.

Suomalaisen Klubin Säätiö tulee jakamaan myös tulevaisuudessa tunnustuksia ruokakulttuurimme edistämiseen vaikuttaville henkilöille ja tahoille.

Kuvassa vasemmalta ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä, palkittu Anna-Maija Tanttu ja palkinnon luovuttanut Klubimme Säätiön puheenjohtaja Johannes Koroma.