HELSINGIN SUOMALAINEN KLUBI R.Y.                     LEHDISTöTIEDOTE 11.9.2017

WWW.ITSENÄISYYS100.FI –SIVUSTO ON AVARA JA LAADUKAS IKKUNA SUOMEN ITSENÄISTYMISEN VAIHEISIIN, MAAMME KASVUUN JA KEHITYKSEEN SEKÄ KANSALAISTEN ARKEEN AINA 1860-LUVULTA LÄHTIEN

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi on tuotettu poikkeuksellisen laaja verkkosivusto Suomen itsenäistymisen taustoista, dramaattisten vuosien 1917-1918 yksityiskohdista sekä Suomen noususta yhdeksi arvostetuimmista demokratioista ja sivistysmaista. Sivuston tuottaja on Helsingin Suomalainen Klubi. Teknisestä toteutuksesta on vastannut Edita Publishing Oy:n julkaisutiimi. Laadukkaasta ja monipuolisesta sisällöstä ovat vastanneet päätoimittajana professori Martti Häikiö ja toimituspäällikkönä tohtori Jouko Kokkonen. Sivuston osoite on www.itsenäisyys100.fi. Sivusto laajenee edelleen. Sitä tullaan jatkossakin päivittämään säännöllisesti. Verkkosivustoa täydentää myös osaltaan päiväkohtainen vuoden 1917 uutisseuranta twitterissä tilillä @jouko_kokkonen.

Aineisto sisältää tällä hetkellä 931 sivua ja yli 1000 valokuvaa. Ulkoisia linkkejä eri sisällöntuottajiin ja arkistoihin on noin 70. Sivusto sisältää myös noin 400 henkilön pienoiselämäkerrat. Näillä henkilöillä on ollut merkittävä vaikutus itsenäistymisen eri vaiheissa ja suomalaisen yhteiskunnan, kulttuurisen sekä mm. urheilullisen identiteetin kehittymisessä.

Monipuolinen oppimateriaali kouluille

Www.itsenäisyys100.fi - sivustoon on kuluvan vuoden aikana liitetty myös erityisesti kouluille suunnattu pedagoginen osio. Sitä on valmisteltu yhteistyössä Opetushallituksen sekä Suomen Historian ja Yhteiskuntaopin opettajien liiton kanssa ja sen tuottamiseen ovat osallistuneet myös oppilaitokset ja koululaiset. Sivuston laajan aineiston on todettu soveltuvan monien kouluaineiden opetuksen tukimateriaaliksi.

Lähde- ja taustatietoa myös kansainväliselle yleisölle

Syyskuun 12. päivänä sivustolla avautuu myös edustava englanninkielinen kokonaisuus. Näin tietoja Suomen itsenäistymisen avainhetkistä ja –henkilöistä voidaan tarjota kootusti myös kansainväliselle yleisölle.

Hankkeen päärahoittaja on Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Sivuston toteuttamista ovat tukeneet taloudellisesti myös Uuden Päivän rahasto, Alfred Kordelinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto, Sotavahinkosäätiö, P.E. Svinhufvudin muistosäätiö ja Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain Seura Pamaus ry.

Lisätietoja:      

filosofian tohtori Jouko Kokkonen,
p. 040-753 0740, sp. jouko.kokkonen@elisanet.fi 
rehtori Ari Huovinen, Helsingin Suomalainen Klubi,
p. 050-307 9529/sp. ari.huovinen@hel.fi