Suomalaisen Klubin tennistoiminta

TENNIKSEN harrastaja, joka haluat saada tietoa Klubin tennistapahtumista
lähetä yhteystietosi sähköpostiin tennis@klubi.fi
tennisharrastusvastaava Jyrki Bernerille.

 

TENNIS- / HISTORIAMATKA SPRENGTPORTENIN JALANJÄLJISSÄ SAVOON 11.-12. KESÄKUUTA

Tämän vuotinen Tennis- ja historiamatka tehdään 11.6. - 12.6. Mikkeliin. Matka tehdään mukaan ilmoittautuvien kimppakyydeillä. Majoittuminen ja ruokailut historiallisessa Löydön Kartanossa
 Palkintojen jako ja 12.6. päivällinen Mikkelin eli ”Marskin” Klubilla.Mukaan mahtuu enintään 16 pelaajaa.

RoundRobin nelinpelien ohessa matkalaiset tutustuvat itsenäisen Suomen ideaa jo 140 vuotta ennen sen toteutumista kaavailleen kaukonäköisen upseerin ja maailman miehen vaiheisiin.

Sitova ilmoittautuminen suoraan sihteerille  josta lasku 80€  viimeistään 25.5. mennessä.Tarvittaessa tukea järjestelmän toiminnasta saa Klubin sihteeriltä sihteeri@klubi.fi tai 040-7569665

Lisätietoja kiinnostuneille ja tarkemmat ohjeet osallistujille antaa tennisvastaava Jyrki Berner tennis@klubi.fi tai 040-5100164

Klubin tennismestaruuskilpailu 2018

Klubin tennismestaruudesta kilpailtiin Talissa perjantaina 9.11.2018. Kisaan oli ilmoittautunut peräti 24 tennistä harrastavaa pelimiestä. Ansio suureen osallistujamäärään oli varmasti myös sillä, että kerhon pitkäaikainen vetäjä, Jussi Neste oli tarttunut puhelimeen muistuttaakseen tuttuja pelin harrastajia ilmoittautumaan.

Pelikaaviot oli ammattimiehen kokemuksella muodostanut Roger Nyberg Hedmanin tenniskoulusta. Kilpailusarjoja oli kaksi. Aikamiehet eli 60 vuotta täyttäneet ja juniorit eli alle 60 vuotiaat.

Kolme tuntia kestäneiden kamppailujen aikana molemmissa sarjoissa saatiin voittaja selville. Aikamiesten sarjan voittajaksi taisteli Jari Niemi, toiselle sijalle punnersi Lauri Palojärvi ja kolmospallille nousi Kari Lautso. Juniorisarjan voitti Björn Kivimäki.

Omien aikamiessarjan alalohkojensa voittajiksi ja myös palkituiksi tulivat Jyrki Berner, Martti Enäjärvi, Kalle-Pekka Sävelkoski ja Jussi Itkonen.

Kisan jälkeen pelattiin jälkipelit ja saunottiin Talin vip tiloissa. Saunan jälkeen Talin kokoustiloissa, jotka Pekka Mäkelä ystävällisesti lupasi käyttöömme, tapahtui palkintojen jako, kuultiin voittajien puheet ja käytiin yleistä keskustelua kerhon toiminnan tulevaisuudesta.

Kerhon vetäjänä vuonna 2018 toiminut Bjorn Kivimäki ilmoitti toivovansa uuden vetäjän valitsemista tulevalle vuodelle ja samalla nostaen esille ajatuksen tenniskerhon kiertävästä 1-2 vuoden vetovastuusta kerrallaan. Asiasta keskusteltiin aktiivisesti ja kiertävä vetovastuu sai kannatusta. Kaikkien iloksi Jyrki Berner ilmoittautui halukkaaksi ottamaan vastaan kerhon vetäjän valtikan tulevaksi 1-2 vuodeksi. Jyrki toivotettiin aplodein tervetulleeksi tähän tärkeään kunniatehtävään.

Björn Kivimäki

 

Tenniksen nelinpelikisat Talissa 5.11.2017

 

Klubin tenniksen aktiiviset harrastajat kokoontuivat sunnuntaina 5.11. Talin Tenniskeskukseen perinteisiin round-robin -periaatteella pelattaviin nelinpelin mestaruuskilpailuihin. Kisassa oli mukana 17 taistelijaa yli 60-vuotiaiden sarjassa, ja juniorisarjassakin ilahduttavasti 8 pelaajaa, joten alkulohkoja päästiin pelaamaan yhteensä peräti kuusi. Alkulohkojen jälkeen ryhmityttiin finaalilohkoihin, ja yhteensä kolmen tunnin pelaamisen tauottua olivat mestarit selvillä:

Seniorisarjan voittoon ylsi Lauri Palojärvi, ja juniorisarjan mestariksi kruunattiin Jussi Möttönen. Muiden loppuottelulohkojen kärkimiehet seniorisarjassa olivat Timo Santalainen, Simo Näkki ja Kalle Laine, sekä juniorisarjassa Henrik Sundberg. Onnea voittajille!

Saunomisen jälkeen kokoonnuimme kerhotilaan, missä palkintopöytä oli järjestäjä Jussi Nesteen taattuun tapaan runsas - jumbosijastakin sai palkinnon, mistä suuri kiitos!

Palkintoseremonioiden jälkeen keskustelimme ajankohtaisesta aiheesta: Jussi Neste on päättänyt kahdenkymmenen vuoden jälkeen vetäytyä aktiiviseksi rivijäseneksi Klubin tennistoiminnassa, joten pätevän ja halukkaan seuraajan valinta on edessä ensi kauteen lähdettäessä. Paikalla olleista ehdotettiinkin tähän vastuulliseen tehtävään Björn Kivimäkeä, joka iloksemme suostui ottamaan haasteen vastaan. Toivottakaamme Björn lämpimästi tervetulleeksi jatkamaan Jussin viitoittamalla polulla, ja kiittäkäämme Jussia varmalla kädellä suoritetusta luotsaamisesta, mitä olemme suuresti arvostaneet!

Kuvassa vasemmalta Björn Kivimäki, voittajat Jussi Möttönen ja Lauri Palojärvi, sekä Jussi Neste. Herrojen takana seinällä näyttää olevan pari muutakin viime aikoina valokuvissa esiintynyttä taitajaa.

Varmaan ensi vuonna jatkamme! Talvikausi kannattaa käyttää kiivaaseen harjoitteluun ja voimien keräämiseen.

 

TENNIS-JA KULTTUURIMATKA KOTKAAN 23.5.2017

Klubin tenniskerhon perinteinen tennis- ja kulttuurimatka suuntautui tänä vuonna toukokuun lopussa merikaupunki Kotkaan.
Yhden yöpymisen reissussa ohjelman aloitti Langinkosken keisarilliseen kalastusmajaan tutustuminen. Kuulimme ja näimme asiantuntevan oppaamme Satu Sokuran esittämänä, kuinka Langinkoski on ollut ainakin 1300-luvulta asti aivan oleellinen taimenen, lohen, siian ja nahkiaisten pyyntipaikka. Ruotsin kruunu luovutti Langinkosken kalastusoikeudet Vadstenan katolisille nunnille 1380. Reilut neljäsataa vuotta myöhemmin 1797 Venäjän keisari luovutti kalastusoikeudet Valamon luterilaisille munkeille, jotka rakensivat Langinkosken vanhimman rakennuksen - tsasouna eli rukoushuone valmistui 1800-luvun alussa. Myöhemmin keisari Aleksanteri III ihastui paikkaan siellä käydessään niin, että rakennutti sinne perheensä käyttöön kalastusmajan joka valmistui 1889. Majan arkkitehtuurista ja sisustuksesta vastasi kolmikko Magnus Scherfbeck, Jacob Ahrenberg ja Sebastian Gripenberg. Suurin koskesta nostettu lohi oli yli kolmekymmenkiloinen, ja kosken saalista vietiin junalla Kotkasta Pietarin kalamarkkinoille. Keisarin perhe vietti majalla ollessaan varsin tavallista mökkielämää, tanskalaissyntyinen keisarinna Maria Feodorovna etenkin viihtyi keittiötouhuissa - kalakeittoa perheelle. Kierros kalastusmajan sisällä antaa aidon kuvan siitä, millaisissa huoneissa ja keittiövarusteissa siellä oltiin - silloin kun muilta valtakunnan asioilta ehdittiin. Majan pääsalissa on varsin harvinainen keisarin lippu kaksipäisineen

Ennen ensimmäisen päivän tennismittelöitä nautimme erinomaisen ahvenkeittolounaan Langinkosken viihtyisässä ravintolassa, joka toimii entisessä vahtimestarin talossa.Tennisareena oli Kotkan Smash-Tenniksen keskus, jonne isäntänämme toiminut Pasi Ahti oli loihtinut vuodenaikaan nähden erinomaisesti pelattavat massakentät, ja valjastanut tyttärensäkin avustamaan kentän hoidossa ja virvokeasioissa. Suurkiitos perhe Ahdille! Iltapäivän round-robin peleissä ratkottiin lohkojako keskiviikon finaaleihin.
Kentiltä päästyämme majoituimme Sokos-hotelliin ja riensimme Kotkan Klubille illalliselle. Klubi on perinteikäs niin kuin klubit tapaavat olla. Ravintolatoimintaa ja itse asiassa koko klubin toimintaa pyörittää yksityinen taho, mutta hyvä että pyörittää! Matkanjohtaja Jussi Nesteen sanoin " Kotkan klubin juhlavissa tiloissa nautitun maittavan bufee-illallisen jälkeen turnauksen johtoportaalle esiteltiin vielä klubin legendaarinen kotkalainen päätöksentekopaikka Satamakabinetti ja klubin Salakapakka. Salakapakassa nautittiin Kyrön tislaamon kirkasta Napue Giniä karpalo-rosmariini lisukkeilla Indian tonic waterin kera."
Keskiviikkona oli paluu ammattilaistenniksen arkeen, mutta sitä ennen aamiaisbufeen jälkeen vierailimme vielä merikeskus Vellamossa. Siellä asiantuntevana oppaanamme toimi Tuukka Sandström. Keskuksessa voisi helposti viettää useammankin tunnin, mutta ennätimme mekin nauttia museon monipuolisesta tarjonnasta hyvinkin pari tuntia, alkaen museon tiloissa toimivan Karhulan lasitehtaan näyttelystä. Iittala, Riihimäen lasi ja Karhulan lasi nivoutuvat samaan suomalaiseen teollisuushistoriaan. Merimuseon esillepano oli suorastaan sykähdyttävä, näimme muun muassa Tove Janssonin käyttämän moottoriveneen, samoin kuin - valitettavasti - vain pienoismallin Glosholmin majakasta, joka oli Muumitalon esikuva..Majakan kohtaloksihan tuli räjäytys viime sotien aikana, kun Suomen sodanjohto ei halunnut antaa vihollisen lentäjille niin näkyvää maamerkkiä suunnistuksen avuksi.

Vellamosta peliareenoille puolilta päivin. Keli oli mitä mainioin - auringonjumala tosin härnäsi tietyltä puolelta syöttäviä, mutta round-robin järjestelmä kyllä tasoittaa olosuhde-edut, kun kolmekin tuntia pelataan. Kiivaiden taisteluiden jälkeen voittajiksi selvisivät - jälleen matkan- ja kilpailunjohtaja Nesteen sanoin:

Lohko Kotka: Selvittyään nipin napin lohkoon ensimmäisen päivän karsintakierrosten kautta nousi Kotkan lailla ylivoimaiseen lohkovoittoon Eero Hattari.

Lohko Karhula: Tasaisen lohkon ykköseksi pelasi Kalle-Pekka Sävelkoski.

Lohko Kyminlinna: Lohkon voittajaksi pelasi Kari Laapotti pelin erolla toiseksi taistelleeseen Risto Raskuun.

Ryhmäkuvasta valitettavasti uupuu voittajamme Eero Hattari, jolla oli kiire muihin vastuihin, mutta muita uupuneita kuva on pullollaan.

Onnea voittajille!

Ensi kesänä on uusi kulttuurikohde - sen valintaa puntaroitaneen sisäkauden nelinpeliturnauksen jälkipeleissä. Turnaus pidetään sunnuntaina 5.11. Ilmoittautukaa sankoin ja taitavin joukoin! 

 

KLUBIN PERINTEISET ROUND-ROBIN NELINPELIKISAT käytiin 6.11.2016 Talin Tenniskeskuksessa. Tuttuun ja hyväksi koettuun tapaan oli Jussi Neste taas järjestänyt sekä fasiliteetit, kilpailuohjelman että rutiininomaiset palkinnot.

 

Kaikki kilpailuun varatut tunnit käytettiin tarkoin toinen toistamme kannustaen (tietysti aina rehdisti sen mukaan, kenen parina oltiin). Säännöistä ei juuri tullut tavanomaista enempää keskustelua, paitsi tietenkin pelien jo päätyttyä.

Pääsarjassa (60 v) pelattiin neljän lohkon voimin.

Lohko I:n voitosta käytiin tiukka taistelu, Jari Niemen pelatessa voittajaksi vasta tie-break ratkaisulla Lauri Palojärveä vastaan.

Lohko II: voittaja Kari Lautso.

Lohko III: voittaja Pentti Seppälä.

Lohko IV: voittaja Kari Laapotti.

Juniorisarjan voitti Jyrki Nykänen, joka omien sanojensa mukaan on aloittelija. Tuskinpa tarkoitti, että että muut pelurit ovat lopettelijoita?

Onnea menestyneille, ja lämmin kiitos kaikille osallistuneille!

Oheinen vauhdikas kuva on otettu palkintojenjakotilaisuudessa. Siitä on tunnistettavissa Jussi Neste, Jari Niemi ja Jyrki Nykänen.
Alkaneella kaudella on kaikilla uusi mahdollisuus kirkastaa tilastojaan, etenkin kesäkuun tennis- ja kulttuurimatkaa Kotkaan odotamme innolla.

TENNIS- JA KULTTUURIMATKA TURKUUN 7.6.2016

Klubin tenniksen pelaajilla oli kesäkuun ensimmäisellä viikolla tilaisuus jatkaa kesäistä perinnettään. Järjestyksessään jo kymmenes Tennis- ja kulttuurimatka suuntautui tänä vuonna juhlavasti Suomen Turkuun ollen yhden yöpymisen ja kahden kulttuuri- ja pelipäivän reissu 17 miehen joukkueella. Kompaktin ja antoisan ohjelman suunnittelijoina olivat Jyrki Berner ja Jussi Neste, mistä heille suuri kiitos.

Matkanteot tapahtuivat ekologisesti pääosin kimppakyydein. Järjestäydyimme alkulohkoihin ja jatkokarsintoihin Turun Urheilupuiston massakentillä tiistaina puolilta päivin 7.6.

Aurinko ja tuuli, molemmat itseoikeutettuja tenniksen jumalia, saivat kiitosta ensimmäisen pelipäivän päätyttyä. Kentät olivat erinomaisessa ja mukavasti pelattavassa kunnossa, mistä isännöivälle Turun Verkkopalloseuralle lämpimät kiitokset.

Tenniksen jälkeen majoituimme museolaivaan S/S Bore (nykyisin M/S Bore). Alus on alun perin valmistunut höyrylaivaksi vuonna 1960, mutta se uudistettiin Wärtsilän diesel-voimalle 1987. Sittemmin tiukentuneet paloturvasäännökset olisivat edellyttäneet mm. upean mahonkisisustuksen korvaamista, ja laivaa uhkasi jopa romuttaminen, mutta tämä sinänsä toimintakelpoinen alus sai onneksi uuden elämän museo- ja majoitustarkoituksessa.

Ohjelmamme jatkui Forum Marinumissa opastetulla meriaiheisella kierroksella. Kierros jatkui Suomen Joutsenelle, jolla on todella vaiheikas historia niin kauppa-, sota-, kuin koululaivanakin. Aikataulumme ei valitettavasti sallinut piipahtaa samaan museokokonaisuuteen kuuluvalla ohjusvene Karjalalla, jonka vaiheista peliveljemme Risto Rasku kyllä ehti meitä valistaa.

S/S Boren  Kotka –salissa nautitun runsaan ja maukkaan buffet-illallisen jälkeen siirryimme aluksen pienempiin tiloihin tai kannelle konversatsiooniryhmiin, joissa muun muassa päätettiin kuka voittaa jalkapallon EM-turnauksen, ja pelataanko seuraavan päivän pelit ulko- vai sisäkentillä. Päätökset eivät tosin olleet täysin yksimielisiä. Varmaan kukin kömpi hyttiinsä aitoa unta tarviten ja sirkistyen..

Aamupalan nautittuamme tutustuimme kortteerinamme toimineen Boren museoalueeseen, käyden mm.-komentosillalla ja varustaja von Rettigin yksityiskäyttöön varatuissa tiloissa. Mahongin määrää katsoessa oli vaikea uskoa, että alus on niinkin uusi, mutta toisaalta oli varsin helppo uskoa, että paloturva ei ehkä ole paras mahdollinen. 

Aluksen jätettyämme siirryimme jalkavasti Turun Linnaan, joka on 1200-luvulla alun alkaen rakennettu saarelle. Maan kohoamisen seurauksena linna on nykykatsannosta nähden oudosti ”vain” joen rannalla. Saimme nauttia asiantuntevasta ja ryhdikkäästä esityksestä kiertäessämme ja kavutessamme linnan keskiaikaista osaa reilun tunnin verran. Siitä emme tosin päässeet täyteen varmuuteen, kuinka Jaakko Ilkka aikoinaan lopulta pakeni linnan tyrmästä - matkanjohtaja Jussi Neste nimittäin jyrkästi kiisti, että pako olisi voinut olla käymäläkuilun kautta, vaan ennemminkin lahjomalla.

Ennen kentille siirtymistä hörppäsimme kahvit linnan pihakahvilassa, minkä yhteydessä lopulta päätettiin finaaliryhmien kenttäjako: sateen jumala kuuluu ulkotenniksen jumalista julmimpiin, ja sen jumalan pelossa alemmat loppusarjat päätettiin suosiolla pelata Jarkko Nieminen Areenan sisäkentillä. Huippupelaajat sen sijaan suuntasivat ulkokentille ratkomaan varsinaisia mestaruuksia.

Harmillisesti kävi niin, että sateen jumala oli vietellyt turkulaisen tennisseurakumppanimme siihen uskoon, ettei ulkokentillä pelata, joten mestaruusmittelöt jouduttiin kumminkin pelaamaan sisäkentillä. Jumalat eivät aina ole arvattavissa, mutta senhän tenniksen pelaaja oppii jo varhain ja tyytyy osaansa.

Lohkovoittajat selvisivät vaikeiden ja vaiheikkaiden käänteiden jälkeen:

Lohko Turku:  Simo Näkki tiebreakilla Eero Hattarin sijoittuessa toiseksi.

Lohko Aura:  Kari Lautso.

Lohko Joutsen:  Jussi Itkonen.

Lohko Linna:. Tarmo Korpela.

Onnittelut voittajille ja kiitos matka-, peli-, ja keskusteluseurasta! Ensi vuoden retkeä varten on jo kohteen pohdinta käynnissä. Siitä varmasti enemmän syksyllä Talin tenniskeskuksen round-robineissa

 

Klubin tennisharrastusta on ylläpidetty toistakymmentä vuotta.

Parhaiten jäseniä on saatu liikkeelle joka syksyiseen nelinpeliturnaukseen, jota on pelattu ns. round-robin  systeemillä.

Klubin nelinpelikisat 25.10.2015

Perinteiseen klubin nelinpelikisaan osallistui yhteensä 20 pelaajaa. Alle 60-vuotiaiden sarjan voittajaksi pelasi Jussi Möttönen 40 pisteellä. Toiseksi tuli Tapio Aaltonen Veli-Matti Leppäsen selviytyessä kolmossijalle ennen Mika Holmströmiä.

Yli 60 vuotiaiden sarjassa oli sopiva määrä pelaajia neljään lohkoon. Sijoituslohkossa ykkönen parhaiten pelasi Eero Hattari 16 pisteellä Jyrki Bernerin saadessa 12 pistettä. Kolmannen sijan sai tiebreak ratkaisulla Nisse Wasenius jättäen moninkertaisen mestarin Simo Näkin neljänneksi. Kakkossijoituslohkon ykkönen oli Jari Niemi . Tom Johansson ja Iiro Kartano jakoivat kolmoslohkon voiton tasapistein  Kalle-Pekka Sävelkosken voittaessa neloslohkon.

Palkintopöydän annista kiitämme Fiskarsia ja Pekka Salmea, Sähköratasta ja Talin Tenniskeskusta.

Jälkipeleissä Jyrki Berner ehdotti ensi kesäkuun tennis-ja kulttuurimatkan kohteeksi Suomen Turkua, jossa tennispelien ohessa riittää kulttuurikohteita.

Kaksipäiväisen matkan ajankohta on 7-8.6.2015 ja suunnitelman mukaan yövymme museolaiva Borella ja nautimme päivällistä Suomen Joutsenen upseerimessissä. Kulttuurikohteena on myös Forum Marineum. Turkuun menemme vanhaan malliin kimppakyydein ja myös junayhteydet Turkuun toimivat hyvin. Matkan kustannukset selviävät myöhemmin keväällä mutta ovat todennäköisesti varsin kohtuulliset. Mukaan mahtuu 20 osanottajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Tennistä pelaamme molempina päivinä 3 tuntia Turun urheilupuiston massakentillä ja sateen sattuessa Jarkko Nieminen Areenalla Impivaarassa. Jussi Neste ottaa vastaan ilmoittautumisia sähköpostilla jussi.neste@welho.com tai puhelimitse 050-5883250.


Klubin nelinpelikisan  kiertopalkinnon voittajat Jussi Möttönen(vasemmalla) ja Eero Hattari ( lautanen käsissä).

 

Kaksinpelimestaruuskilpailuja on yritetty järjestää muutaman kerran . Aluksi osanottajia kolmeen eri ikäluokkaan tuli 4-6 pelaajaa per sarja. Kahtena viime vuotena ilmoittautuneita oli niin vähän , ettei kaksinpelimestaruuskisoja osanottajien puutteessa ole järjestetty.

Vuodesta 2007 alkaen on klubin tennisharrastajille tarjottu tilaisuutta osallistua kesäkuun alussa tennis- ja kulttuurimatkalle tennisperinteitä omaaville ja kulttuuria ja historiallisia kohteita tarjoaville paikkakunnille. Näille tennistä kohtuullisen annoksen sisältäville ja mielenkiintoisia tutustumiskohteita sekä mainiota keskustelevaa yhdessäoloa tarjoaville matkoille on osallistunut 14-15 klubin tennisharrastajaa . Kuvaukset matkoista löytyvät klubin nettisivuilta kohdassa harrastukset/tennis.

Tennis- ja kulttuurimatka Tammisaareen 9.6.2015

Tammisaaren Raatihuoneen torilla tavattiin Lilla Köket – nimisessä kahvilassa aamukahvin ja purtavan merkeissä. Ohjelma alkoi Tammisaaren luontokeskuksessa opastetulla kierroksella. Saimme nähdä alueen luonnosta tehdyn upean esittelyfilmin, jonka tuottaja on klubiveljemme Olli Kangas. Kulttuuriosuus jatkui Tammisaaren museokeskuksessa, jota kiertelimme ennen opastettua osuutta.
Oppaamme Tuula Kleiman  johdatteli pojat suomalaiselta klubilta erittäin hienolla otteella Helen Shcjerfbeckin elämää ja taidetta esittelevään pysyvään näyttelyyn. Museokeskus Ektassa oli myös Billnäs jugend näyttely sekä 1800 luvun alun porvaristalo aikakautensa sisustuksineen ja vanha valokuvaamo.
Porvaristalon rappusilla Velsun  kameralla otetussa kuvassa takana keskellä loistava oppaamme Tuula Kleiman

Rentouttavan kulttuuriannin jälkeen siirryimme tennistaistoihin Tammisaaren kolmelle hienossa ympäristössä oleville hyvin hoidetuille massakentille. Perinteisten karsintakierrosten jälkeen pelattiin sijoitusottelut kolmessa eri lohkossa.
Raasepori lohkon voittajaksi pelasi vanha mestari Simo Näkki ja kakkoseksi tiebreak-ratkaisulla Kari Lautso, jättäen Nisse Waseniuksen kolmoseksi. Veli-Matti Leppänen sijoittui neljänneksi.
Tammi lohkon vakainta taitoa ja tahtoa osoitti Jukka Ylikoski. Toiseksi pelasi Tom Johansson Timo Myllyksen ollessa kolmas. Turnauksen johtaja Jussi Neste jätettiin tylysti peränpitäjäksi.
Saari lohkon tasaisessa tennistaistossa kärkisijat jaettiin pisteen eroilla Antti Aaltosen voittaessa. Kalle-Pekka Sävelkoski otti ”hopeaa” ja Risto Rasku  sai ” pronssia” ja Kalle Laine oli neljäs.

Peli-ilma oli erinomainen poutapilvinen loppuratkaisujen lähestyessä tuulenpuuskien lisääntyessä. Pelien päätyttyä  Veli-Matti Leppäsen ottamasta valokuvasta voitte päätellä, että tennisharrastajat nauttivat täysin siemauksin kolmen ja puolen tunnin ulkotenniksestä.Ennen kotimatkaa osa porukasta jäi syömään ravintola Albatrosiin, jonka ikkunapöydästä saimme silmäillä auringosta välkehtivää  merenrantaa  veneineen.  Kaikki olivat erittäin tyytyväisiä  nauttimiinsa ruokiin ja hyvillä mielin  lähdimme kotimatkalle .
Klubin tennisharrastajat kiittävät lämpimästi kulttuurikohteittemme edustajia ja tennisklubin henkilöstöä miellyttävästä päivästä.

Jussi Neste

 

Suomalaisen klubin tennisturnaus 2.11.2014

Klubin jo perinteinen tenniksen nelinpeliturnaus pelattiin 17 kerran hulppeassa Talin Tenniskeskuksessa. Pelimiehiä oli mukana 16 veteraanisarjassa ja 8 juniorisarjassa.

Tasaisten ja tasokkaiden pelien  sarjan yli 60v. ykköslohkon voittajaksi selvisi Simo Näkki, joka on muutaman kerran aikaisemminkin voittanut kisan. Toiseksi taisteli Lauri Palojärvi ja kolmannen sijan vei Pekka Böök voittaen neljänneksi tulleen Kari Lautson pisteellä.

Kakkoslohkon paras oli Juhani Saarento , kolmoslohkon ykkönen oli Nisse Wasenius ja neljännen lohkon voitti Jussi Itkonen
Nuorten miesten sarjan voittajaksi pelasi Jori Taipale, toiseksi tuli Jaakko Nevanlinna ja kolmantena oli Tomi Korpiola viime vuoden voittajan Ari Auran ollessa neljäs.

Kakkoslohkon ykkönen oli Jussi Möttönen. Palkintopöydän antimista suurkiitokset Fiskarsille ja Pekka Salmelle, Veikko Hakkaraiselle, Talin Tenniskeskukselle ja Sähkörattaalle  .

Jälkipeleissä ja palkintojenjakotilaisuudessa  ajateltiin kesäkuun tennis -ja kulttuurimatkan kohteeksi Tammisaarta, edellyttäen että kentät saadaan käyttöön ja sopiva käyntikohde järjestyy..Päivämääräksi kaavailtiin tiistaita 9.kesäkuuta.

.

Kuvassa leveästi hymyilevät voittajat kiertopalkintoineen. Veteraanisarjan hallitsija Simo Näkki sai Head tennisbägin . Jori Taipaleelle tuli hieno Fiskarsin kirves kouraan veisto- ja askartelutarkoituksiin..

Tennisterveisin

Jussi Neste

Tennis- ja kulttuurimatka Loviisaan 10.6.2014

Loviisan tennis- ja kulttuurimatkalle osallistui ennakkokiintiön mukaan 15 tennistaituria. Meri on Loviisalle keskeinen elementti läpi vuoden. Loviisan idyllinen Laivasilta houkutteli matkalaiset tankkaamaan kevyelle lounaalle ennen päivän tennistaistoja ja päivän ohjelman huipentumaa Ravintola Laivasiltaan.
Laivasillan punaiset suola-aitat luovat menneen ajan tunnelmaa. Meri on vaikuttanut vahvasti Loviisan historiaan, ihmisten elinkeinoihin ja sataman syntyyn. Laivasillalla sijaitsevaan merenkulkumuseoon tutustuimme Tapio Lehmuskallion asiantuntevalla opastuksella. Saimme laajan katsauksen kaupungin merenkulkuhistoriasta.
Museokierroksen aikana sadepisarat aiheuttivat uhkan tennisturnauksen onnistumiselle - ilman paikallista sadevarausta sisätiloissa.  Museossa tutustuimme 1800-luvulla keksittyyn kompassin nestevaimennusmenetelmään, jolla neulan liikenne rauhoittui ja suunnassa pysyminen helpottui ratkaisevasti. Niinpä kilpailun vetäjä lounaalla sovitun yhteisen päätöksen mukaisesti päätti, että turnaus pelataan luonnonkauniin Casinopuiston tenniskentillä pienestä sateesta välittämättä.
Alkulohkot saatiin pelattua pääosin pienessä sateessa ja ennen sijoitusotteluja jouduttiin pitämään noin puolen tunnin sadetauko. Casinopuiston erinomaiset massakentät saatiin sadetauon jälkeen pelikuntoon - kiitos kentänhoitajien toimenpiteiden.Myönteistä peliolosuhteissa oli, ettei aurinko häikäissyt eikä tuuli vaikuttanut peliin, ja ilma oli lisäksi happirikasta.

Tasaisten tennistaistojen jälkeen sijoitukset ja pisteet olivat lohkoittain seuraavat:
Lohko Loviisa: Jari Niemi 21 p, Simo Näkki 16 p, Lauri palojärvi ja Jyrki Berner 12 p ja Jussi Neste 10 p.
Lohko Degerby: Nisse Wasenius 20 p, Kalle-Pekka Sävelkoski 19 p, Osmo Kähkönen 17 p, Tom Johansson 14 p ja Ben Grass 8 p
Lohko Casinoranta: Jussi Itkonen 18 p, Antti Aaltonen ja Kalle Laine 12 p ja Raimo Saarikivi 10 p.

Jälkipeleihin, palkintojenjakoon ja päivälliselle Bistro Cantoriin ehti jäädä kymmenen osanottajaa. Vanhaan kanttorilaan sisustetussa viihtyisässä ravintolassa ruoka maistui ja keskustelu sujui tasokkaassa klubihengessä.
Kiitän osanottajia tervehenkisestä kisailusta ja Loviisalaisia eriomaisesta tuesta tapahtuman onnistumiseksi.

Terveisin

Jussi Neste

Vasemmalta Nisse Wasenius, Kalle-Pekka Sävelkoski, Osmo Kähkönen, Tom Johansson ja Raimo Saarikivi.

 

Klubin nelinpelikisat 2013

Klubin tenniksen nelinpelikisat pelattiin 3.11. 2013. Round Robin –systeemillä.  Osanottajia oli yli 60 v sarjassa 16 ja alle 60 v sarjassa 5.  Vanhemmassa ikäluokassa haettiin asemat loppusarjan sijoitusotteluihin.  Voittajaksi ja  klubin nelinpelimestariksi  pelasi  Simo Näkki,  Jukka Ylikoski oli toinen ja kolmossijan otti  Martti Enäjärvi.  Muissa sijoituslohkoissa lohkojen ykkösiksi  pelasivat Lauri Palojärvi,  Kari Laapotti  ja Jussi  Itkonen.

Alle kuusikymppisten sarjan voitti  Ari Aura,  toinen oli Jyrki Berner ja kolmas Petteri  Salmi. 

Kesäkuun alkupuolelle ajoittuva  tennis- ja kulttuurimatka pyritään järjestämään Loviisan/Porvoon seudulle.

Tennisterveisin  Jussi  Neste


                                           ARI AURA ja SIMO NÄKKI

 

Tennis- ja kulttuurimatka Lohjalle

Kesäkuun 12. päivä klubin tennistaiturit matkasivat Lohjalle. Tutustuimme Tytyrin kaivosmuseoon asiantuntevalla opastuksella 80 metriä maanpinnan alla. Näimme mainarien  käden jäljet ja tunsimme menneen ajan kosketuksen  sekä kaivostoiminnan kehityksen vuosien saatossa. Kaivoksessa louhitaan edelleen kalkkikiveä. Louhituissa käytävissä oli esillä myös taidetta ja eri aikojen työvälineitä sekä koneita. Kierros huipentui vaikuttavaan valo-ja musiikkiesitykseen, jonka yhteydessä saimme nähdä myös vuorenpeikon kasvot.

Maanalaisen keskittymisen  jälkeen siirryimme taitoihimme luottaen 15 miehen voimin Tennarin tenniskentille taistelemaan kesän tenniskunniasta.

Turnaus alkoi kahden aikaan erinomaisessa kunnossa olevilla massakentillä karsintakierroksella. Lohkosijoitusten ratkottua sijoitusottelut pelattiin kolmessa lohkossa . Kesään kuuluva kohtuullisen kova sade pakotti siirtymään neljän jälkeen sisälle halliin, jossa oli uusi kenttäpinnoite ja muutenkin remontin jälkeen uutuuttaan hohtava tyylikäs miljöö. Urhoollisin ryhmä jatkoi pelejä sadetta uhmaten ulkona vielä lähes tunnin.

Kiitos sisäkenttävarauksen turnaus saatiin aikataulun mukaan päätökseen.

Lohjanharjun lohkon voittajaksi nousi Amerikan matkan jetlagista kisan mittaan toipunut Simo Näkki. Tiukan vastuksen antanut Lauri Palojärvi tuli toiseksi ja Jyrki Berner kolmanneksi ja Lohjan oman pojan Terho Salon ollessa ykköslohkon neljäs.

Lohko Petterin voitti ensi kertaa klubin tennisturnauksiin osallistunut Jari Niemi , jolle kovimman vastuksen antoi Iiro Kartano.

Lohjan Kalkki lohkon  voittajaksi  pelasi Antti Aaltonen  Ben Grassin sijoittuessa  lohkon kakkoseksi. Lohko pelattiin osittain sateessa.

”Nahkuri orsilta” siirryttiin viehättävään ravintolaan Nahkurin talliin päivälliselle ja palkintojen jakoon, jossa jokainen osanottaja sai muistoksi palkintokaappiin ainakin ryövärin ropon.. Päivällisellä useimmille maistui Lohjanjärven kuha ja toki muitakin keittiön oivallisia ruokia syötiin. Päivälliskeskustelu oli taattua klubiveljien tasoa.  Tyytyväisin mielin ja vatsoin kotimatkaan lähdettiin .

Seuraava perinteinen nelinpeliturnaus on merkitty kalenteriin sunnuntaina 3.11.2013.

Tennisterveisin

Jussi Neste

Kuvassa pomomiehet valkoisissa kypärissään kaivoksen uumenissa