RUOKAKULTTUURIPALKINNOT JAETTIIN KLUBILLA - MINISTERILTÄ KIITOSTA TOIMINNASTAMME

-l

Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiö tekee arvokasta työtä, kun se vuosittain myöntää tunnustuspalkintoja suomalaista ruokakulttuuria edistäneille henkilöille ja tahoille. Tänä vuonna teema on opetus- ja kulttuuriministeriön kannalta erityisen hieno: nuorten ruokakulttuurikasvatus sekä nuoret lahjakkuudet ja osaajat. Suomalaisen ruokakulttuurin suunta on hyvästä parempaan, totesi palkintojen jakotilaisuudessa puhunut opetusministeri Krista Kiuru..

Suomalaisen Ruokakulttuurirahaston palkinnot luovutettiin 25.2.2015 Klubilla. Palkinnot, yhteisarvoltaan tänä vuonna 10000 euroa, luovutti Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Viljanen. Rahaston hoitokunta vastaanotti kaikkiaan 49 ehdotusta, joiden joukosta valinnat on tehty. Teemat olivat tänä vuonna nuorten ruokakulttuurikasvatus sekä nuoret lahjakkuudet ja innovaatiot.

Palkinnon saivat Helsingin Rudolf Steiner –koulu 6.000 € kouluruokailun toimintamallin kehittämisestä ja toteuttamisesta, kokki Antti Lukkari apurahana 3.000 € ulkomailla tapahtuvaa opiskelua varten ja koululainen Niklas Ansamaa stipendinä 1.000 € älypuhelimelle tai tabletille ladattavasta Sienikirja-sovelluksesta.

Suomalainen ruokakulttuurirahasto

Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiö on perustanut 2012 Suomalaisen Ruokakulttuurirahaston edistämään suomalaista ruokakulttuuria, jota se tukee jakamalla vuosittain palkintoja ja apurahoja sitä edistäneille henkilöille ja tahoille. Rahaston peruspääoman on lahjoittanut pääkonsuli Heikki Tavela. Ensimmäisen palkinnon 2014 sai toimittaja-kirjailija Anna-Maija Tanttu elämäntyöstään. Saajaehdokkaat valitsee rahaston hoitokunta, jonka muodostavat ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, toimitusjohtaja Ari Larnemaa puheenjohtajana, ravintoloitsija Pekka Terävä sekä Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiön varapuheenjohtaja Jarmo Pekkala. Seuraavat palkinnot jaetaan keväällä 2016.

 

Jari Karpakka