Helsingin Suomalaisen Klubin valokuvauskilpailu
Suomen juhlavuoden kunniaksi 2017

1  Osallistumisoikeus
Kilpailuun saa osallistua jokainen Klubin jäsen itse ottamillaan valokuvilla, joihin hänellä on täydet oikeudet. Kilpailuun ei voi osallistua kuvilla, jotka on julkaistu aikaisemmin lehdissä, ovat olleet esillä näyttelyissä tai jotka ovat osallistuneet aikaisemmin muihin kilpailuihin.

Kuhunkin sarjaan jäsen voi antaa enintään neljä (4) kilpailukuvaa tai yhden kuvasarjan.

2 Sarjat/teemat
Valokuvakilpailussa on neljä sarjaa:

1. Suomalaiset

2. Suomen luonto

3. Mitä olemme saaneet aikaan

4. Muut aiheet (näitä kuvia voi kuvamuokata vapaasti). 

Kuvien motiivivalinta on vapaa. Kuvien toivotaan ilmentävän itsenäisen Suomen 100-vuotista taivalta.  Kuvat voivat olla väri- tai mustavalkokuvia tai kuvasarjoja.

3. Kuvien toimittaminen kilpailuun

Digikuvat voi toimittaa CD/DVD-levyllä, USB-tikulla tai vastaavalla tallennusvälineellä klubimestareille tai sähköpostilla osoitteeseen valokuvauskilpailu@klubi.fi. Tallenteiden mukana tai sähköpostin viestissä on oltava luettelo kuvista, kuvaajan yhteystiedot ja mihin sarjaan kuvat on tarkoitettu. Kilpailun järjestäjät luetteloivat kuvat ja ne käsitellään anonyymeinä kilpailun ajan. Kuvatiedoston nimessä pitää olla kuvan nimi, mutta ei tekijää.

Toivomme, että kuvat toimitetaan jpeg-muotoisina matalaresoluutiokuvina (maksimi 1620x1080 px/72 dpi). Suositeltava väriavaruus on sRGB.

Kuvatiedostot tulee toimittaa viimeistään 30.9.2017 mennessä. Tallennevälineet voi noutaa klubimestareilta kilpailun jälkeen.

4 Tuomaristo
Palkittavat valokuvat valitsee ulkopuolinen tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimii tietokirjailija Pekka Punkari.

5 Palkinnot
Kussakin sarjassa palkitaan kolme parasta kuvaa tai kuvasarjaa. Yksittäisille kuville voidaan myöntää Klubin kunniamaininta.

6 Valokuvanäyttely ja kuvakirja

Palkittavista sekä kunniamaininnan saaneista kuvista järjestetään klubin tiloissa valokuvanäyttely, joka avataan kilpailun tulosten julkistamisen yhteydessä marraskuussa 2017. Palkittavat kuvat pyydetään toimittamaan klubimestareille korkearesoluutiotiedostoina ja paperikuvina maksimi A3 kokoa. Järjestäjä sitoutuu käsittelemään paperikuvia huolellisesti, mutta ei vastaa esimerkiksi postissa tai kuljetuksissa aiheutuneista vahingoista.

Tavoitteena on myös tehdä kuvista kuvakirja jäsenistön tilattavaksi.

7. Tekijänoikeudet
Järjestäjällä on oikeus käyttää kuvia Klubi lehdessä ja Klubin kotisivuilla sekä mahdollisesti Klubilaisille myytävässä valokuvakirjassa, mutta ei muuten ilman kuvaajan kanssa tehtävää sopimusta.
Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

8. Lisätietoja
Lisätietoja valokuvakilpailusta ja –näyttelystä antaa Lars Lindeman (puhelin 040 861 9948, email lars.lindeman@kolumbus.fi).