Digikuvaus

Klubin ensimmäinen Digikamera- ja luontokuvausilta järjestettiin syyskuussa 2006.   Joukko digivalokuvaamisesta innostuneita klubiveljiä päättivät koota asiasta kiinnostuneet veljet  teemailtaan. Asialla olivat erityisesti Kalevi Suortti, Lasse J Laine sekä Pertti Salolainen, jotka kaikki ovat olleet aktiivisesti digikuvaajien toiminnassa mukana kuluneet vuodet.

Digikuvaajien toiminnan rungon muodostavat neljä teemailtaa vuosittain. Tavoitteena on paneutua ammattilaisten opastuksella  digikuvaamisen mielenkiintoiseen maailmaan, kameroiden tekniikkaan ja kuvaamisen sisältöön.  Tapaamispaikkana on Klubin alakellarin kabinetti, jossa pidämme kahden tunnin mittaisen tuokion useimmiten tiistai-iltaisin klo 19-21. Katso tilaisuudet ja teemat Klubin ohjelmista.  Ennen teemailtaa on mahdollisuus ruokailla Klubin ravintolassa. Ilmoittautumiset ruokailuun totutusti ravintolan käytännön mukaan etukäteen.

Erityisen opettavaisia ovat olleet pidempään harrastaneiden ja ammattivalokuvaajien omat kuvaesitykset ja kuvaamisen kokemukset.  Luonto- ja lintukuvaaminen ovat vahvasti esillä.  Olemme saaneet kuulla esityksiä esimerkiksi lehtikuvaamisesta, matkakertomuksista, kuvakirjojen tekemisestä, kuvankäsittelyohjelmista  ja valokuvaamisen juridiikasta. Tarjolla on aihepiiristä riippuen käytännön kuvausvinkkejä, uusimman tekniikan vertailua ja kuvien käytön pohdintaa.  Keskustelu on ollut vilkasta ja osanottajia useampia kymmeniä.

Tapana on ollut myös järjestää 2-3 päivän kevätretki luonnon puhjetessa kukkaan ja lintujen lentäessä suurina parvina Suomeen.  Retkikohteina ovat olleet Haminan ja Viron rannikot.

Vuonna 2008 järjestimme valokuvanäytteylyn  Klubin tiloissa. Esillä oli yli 40 valokuvaa. Kolme vuotta myöhemmin järjestettiin valokuvakilpailu, johon osallistui runsaat 20 klubiveljeä yhteensä hiukan alle 200 kuvan voimin. Sarjojen parhaat kuvat olivat esillä klubiravintolassa. Nyt Suomen itsenäisyyden juhlavuonna järjestämme aiheeseen sopivan valokuvauskilpailun, jonka tulokset ja näyttely esitellään syksyllä 2017.

Olemme avanneet myös Facebookiin suljetun ryhmän Klubin Digikuvaajat.

Digikuvaustoimintaa vetää Lars Lindeman.  Yhteystiedot  lars.lindeman@kolumbus.fi tai puhelimitse 040 861 9948. Harrastusryhmämme toimintaa järjestelee kolmenhengen tiimi: edellinen vetäjä Markku Aalto-Setälä, uutena jäsenenä Antti Reenpää ja vetovuorossa Lars Lindeman.

Ota yhteyttä ja tule mukaan !

Vuoden 2017 ohjelman raameja.

Digikuvaajien teemaillat klo 19:00-21:00 pidetään alustavasti seuraavasti Klubin alakellarin kabinetissa:

  • ti 28.2.2017
  • ti 4.4.2017
  • ti 5.9.2017 
  • ti 14.11.2017

Teemoiksi on kaavailtu mm. matkakuvauksia, sotakuvaajan arki ja haasteet, henkilökuvaus, vedenalainen kuvaaminen, hääkuvaus. Otamme mielellään vastaan myös veljien ideoita ja ehdotuksia teemoiksi. Ota yhteyttä vetäjään.

Kutsu valokuvaus- ja luontoretkelle Parikkalaan pe 19-su 21.5.2017
Hyvä Klubiveli – digi-kuvauksen harrastaja!

Olemme suunnitelleet mielenkiintoisen kuvaus- ja luontoretken Parikkalaan  http://www.visitparikkala.fi/ . Matkalla näemme hienoja karjalaisia maisemia  ja monet kauniit järvenrannat. Kunnanjohtaja Vesa Huuskonen kertoo lauantaina  lounaalla Parikkalan kuulumiset. Vierailemme myös ite-taiteilija Veijo Rönkkösen  naivistisessa patsaspuistossa sunnuntaina lounaan jälkeen ennen kotiin ajelua.  http://www.patsaspuisto.net/ .

Matkan kohokohta on luonto ja kevään lintujen muutto, johon perehdymme klubiveli Lasse J Laineen opastuksella. Pääkohteena on Siikalahti  http://www.luontoon.fi/siikalahti.  Muihin matkalla oleviin kohteisiin tutustumme joustavasti tilanteen mukaan ja autokunnat voivat tehdä vielä omia retkiäänkin.

Matkalle mahtuu mukaan  26 henkilöä !

Eli ilmoittautumiset lars.lindeman@kolumbus.fi.

Tiedustelut Lars Lindeman 040-861 9948

KUTSU VALOKUVAUSKILPAILUUN

Hyvät Klubiveljet!

Suomalaisen Klubin digikuvaajat järjestävät valokuvauskilpailun itsenäisen Suomen 100-vuotisen taipaleen kunniaksi. Kuvien palautus oli viimeistään 30.9.2017. Kaikki vuodenajat ehtivät kuviin mukaan.  Palkituista kuvista järjestetään loppuvuodesta näyttely.

Haastamme kaikki mukaan – vasta-alkajat ja kokeneemmat kuvaajat!

Valokuvauskilpailussa on neljä sarjaa:

1. Suomalaiset

2. Suomen luonto

3. Mitä olemme saaneet aikaan

4. Muut aiheet (näitä kuvia voi kuvamuokata vapaasti). 

Kuvien motiivivalinta on vapaa. Kuvien toivotaan ilmentävän itsenäisen Suomen 100-vuotista taivalta.  Kuvat voivat olla väri- tai mustavalkokuvia tai kuvasarjoja.

Tutustu kilpailun sääntöihin ja osallistu (linkki)

Tervetuloa mukaan!

Suunnitelmissa on myös luontokuvausretki 19-21.5.2017.

Tavoite on myös järjestää nettikysely jäsenien toiveista digi-koulutuksesta ja teemoista.

Palaamme teemoihin ja ohjelmaan myöhemmin vuoden kuluessa.  Seuraa klubin ohjelmia ja lehteä. Muistathan myös facebookin Klubin digikuvaajat ryhmän.

Varaa ohjelmat jo nyt kalenteriin!

Lähetän myös digikuvaajien ryhmälle suoraan kutsut tiedossani oleviin sähköposteihin.

Hyvää alkanutta vuotta ja aktiivista osallistumista yhteisen harrastuksemme parissa

Digikuvaajien tiimin puolesta!

Lars Lindeman
puh. 040 861 9948
lars.lindeman@kolumbus.fi